FOTO: Filip Kominik

Talentovaná designérka Kristýna Mikolášková studuje na UMPRUM v ateliéru K.O.V. pod vedením Evy Eisler. Ohlas vyvolalo už její svítidlo Dione, které vzniklo pod vedením prof. Mariana Karla na ČVUT. Za tuto práci získala ocenění Best of design v rámci Czech Design Week 2017 a následně ji představila na Milan Design Week 2018 ve spolupráci s Czech Design Week. Věnuje se také grafickému designu či tvorbě originálních hraček. Její nová kolekce iSee bude představena na letošním Munich Jewellery Week 2020 v rámci putovní výstavy On The Road ateliéru K.O.V.

iSee

Kolekce objektů s názvem iSee, má poukázat na to, jak moc nás telefony ovlivňují, a to jak po psychické, tak fyzické stránce. Stěžejním materiálem objektů je sklo, to nám umožňuje vidět skutečný svět a ne ten virtuální. Dva objekty jsou pak doplněny o tzv. popsocket a prsten z mosazi, ty v kombinaci se sklem vytvářejí neviditelné nástroje deformující lidské dlaně.

FOTO: Filip Kominik

Na dalších dvou objektech jsou zobrazeny ikony “like”, “comment”, “share” a text “Sponsored”. Tyto prvky jsem zvolila proto, jelikož se s nimi neustále setkáváme a ať chceme nebo ne, ovlivňují naše chování a rozhodování. Kolekce iSee má jednoduše každému otevřít oči.

FOTO: Filip Kominik