Přehlídka kreativity a svobodné tvorby těch, kteří za pár let budou plnit mola módních přehlídek. To je We’re Next (WRN), jehož šestý ročník se bude ve čtvrtek 9. září konat v multifunkčním prostoru Bike Jesus na pražském ostrově Štvanice. Ve dvou blocích, světlém a tmavém podle denní doby, se představí skoro třicet návrhářů nejen z Česka, ale i Slovenska, Belgie, Nizozemska, Finska či Jižní Afriky.

Výrazné zastoupení na letošním ročníků budou mít mladí fashion designéři z belgických Antwerp, své kolekce představí například Sander Bos, Yentsé Jin či Marc Martha. Do Prahy ale zavítají i návrháři z Nizozemska (Renee Kraaijvanger, Dilara Astam), Finska (Boram Yoo) či Jižní Afriky (Brent).

Z těch českých se pak představí na přehlídce například studenti UMPRUM Wallerie Vrbová a Hana Valtová z Ateliéru designu oděvu a obuvi či Štěpán Mareš z Ateliéru módní tvorby, který vystupuje pod pseudonymem Princ z Moravy.

Zdroj: We’re Next Prague

„WRN21 je souhrou módy a umění z celého světa v průběhu tříhodinového catwalku. WE’RE NEXT je otevřeno nejširší veřejnosti a splňuje vizi zakladatele Lukáše Spilky, který zve na WRN fashion show kohokoliv, kdo o módu má i sebemenší zájem. Cílem je rozvíjet zájem publika o módní tvorbu a obohacovat českou kulturu, podobně jako ji rozvíjí návštěvy galerií, divadel, koncertů nebo kin,“ přibližují organizátoři přehlídky.

Inspiraci pro WRN fashion designér Lukáš Spilka, který kromě Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze (UMPRUM) vystudoval i antwerpskou Royal Academy of fine Arts, čerpal právě z tamějšího konceptu módní show, jež každoročně představuje absolventské práce svých studentů. Letos se kvůli pandemii koronaviru nicméně musel formát jejich přehlídky již podruhé přesunout pod názvem wwwshowww do online prostředí.

Zdroj: We’re Next Prague

Pražská show WRN21 se oproti tomu uskuteční offline a její zakladatel slibuje podobný zážitek, jako během v antwerpské přehlídky. “WE’RE NEXT je poloviční oproti velké antwerpské show na konci roku. Chtěl bych českému publiku alespoň částečně nastínit tento velkolepý módní svátek“, uvedl Lukáš Spilka s tím, že přehlídku doplní i vystoupení DJ’s a následná afterparty taktéž ve štvanickém Bike Jesus. „Letos bude WRN21 jedna velká mezinárodní fashion party,“ dodal.

Fashion show započne ve čtvrtek Light Blokem od 17:30, její druhá část Dark Blok začne se západem slunce v 19:30. V každém bloku bude okolo 14 návrhářů prezentovat primárně své absolventské kolekce jdoucí plynule po sobě. Lístky na WRN21, jež probíhá za podpory UMPRUM a také ambasád Belgického a Nizozemského království, jsou k dispozici přes online portál goout.cz.

Program WRN21 9.9. 2021
Light Blok od 17:30
Surina Biring (Cornershop cool), Zoë Zita Mesman (The thought of uniformity alone, makes me want to pet a snake), Nynke Moens (9,99), Luna Moraga-Garcia (Topiary), Jennifer Milleder (Before the mirror), Aline Verest (They call her hysteria), Jove design (Who you are when no one’s watching?), Armance Lagorce (Transfornature), Hana Valtová (Eerie), Dilara Astam (A’räf), Miyogiji (My life), Alessandro Santi (Santi), Princ z Moravy (Umprum boys), Martha (The future is black), Studio 3 (Toluen).
Dark Blok od 19:30
Valerie Vrbová (MorForm), Aiker (I see you well), Huize You (I only want you to love me), Izzi (2.0), Aaron Hüttenmeister (In schale geschmissen), Larissa Falk (Alienation), TransformerJacket (Infinity), Emiliano Alvarez (Nobody gets me like you), Pohár Život (Ocwlt), Renée Kraaijvanger (Georgina’s dress up party), Sander Bos (Miss manifest), Yentsé Yanze Jin (Confluence), Brent (B8), Otilia Vieru (Night dweller).
Zdroj: We're Next Prague
Zdroj: We’re Next Prague