Tradiční předvánoční prodejní výstava studentů a absolventů pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze nabízí letos snovou procházku po načechraných obláčcích nápaditého designu, kterému se meze nekladou. UMPRUMSHOP, jenž probíhá v prostoru Technologického centra UMPRUM v pražské Mikulandské ulici od pátku 9. prosince do pondělí 12. prosince, však místo vzdušných zámků slibuje víc než skutečný výběr kvalitní tvorby, jejíž nákupem lze přinést radost pod vánočním stromečkem, a také podpořit lokální a studentskou tvorbu.  

UMPRUMSHOP. Zdroj UMPRUM
Zdroj UMPRUM.

Každoroční studentská akce dává příležitost mladým autorům a autorkám prezentovat výsledky své práce a rovnou je nabídnout k prodeji. Veřejnosti pak předvánoční termín UMPRUMSHOPu nabízí možnost nakoupit originální alternativu vánočních dárků.

UMPRUMSHOP. Zdroj UMPRUM
Zdroj UMPRUM.

Pojící linkou letošního, třináctého ročníku výstavy je přitom snová estetika, která se prolíná ve vzdušné instalaci, v jejím vizuálu, jehož autorkou je studentka Ateliéru tvorby písma a typografie Laura Morovská, a také ve výběru představené tvorby designérů a designérek. Mezi zastoupenými tvůrci jsou například František Jungvirt, Gréta Kušnírová, Karolína Vorlíková, Lenka Hanzáková, Linda Retterová či Martina Hudečková.

UMPRUMSHOP. Zdroj UMPRUM
Autorem letošní grafiky je Laura Morovská. Zdroj UMPRUM.

Ani letos pak nechybí důraz na udržitelnost a ekologickou šetrnost. Jedním z cílů UMPRUMSHOPu je ukázat, že recyklace a upcyklace nepředstavují pouze dočasné trendy, ale staly se plnohodnotnou součástí tvorby nejmladší generace na poli designérské scény.

UMPRUMSHOP. Zdroj UMPRUM
Zdroj UMPRUM.

UMPRUMSHOP se koná pod záštitou Ateliéru módní tvorby, jež stojí za původní myšlenkou prodejní výstavy. Probíhá od pátku 9. prosince do pondělí 12. prosince, a to vždy od 11 do 20 hodin.

UMPRUMSHOP. Zdroj UMPRUM
Zdroj UMPRUM.